Jeugdzorg


 Als je alleen al afgaat op de persberichten , moet je je toch zorgen gaan maken om onze jeugd. Door het beleid van Balkenende die toen der tijd het volgende uitspraak, ik citeer “Het gezin is de hoeksteen van de samenleving”.

Toen is eigenlijk het probleem ontstaan, het gezin bestaat uit 2 verdieners om de vaste lasten te kunnen dragen. Een huis kopen is in de loop der jaren erg duur geworden en daardoor kunnen ouders niet stoppen met werken. Daardoor is het gezinsleven ontwricht, kinderen die alle vrijheid hebben om te doen en laten wat ze willen. Veel zaken ontgaat de ouders, die na een dag werken ook nog eens aan de huishouding te moeten beginnen. Daardoor zijn de kinderen vogelvrij. Het internet speelt ook een grote rol die op veel vlakken een verkeerd beeld geeft naar de jeugd. Agressie is aan de orde van de dag. Beelden zoals de onthoofding van westerse personen door de ISIS, deze beelden staan vrij op het internet. Ook andere gruwelijke filmpjes doen de ronde, ook op gebied van porno blijft er weinig geheim. Toen ik 18 jaar was moest ik de wereld van seks ontdekken, kinderen van 14 jaar kunnen mij verhalen vertellen waar ik rode oortjes van krijg en dat gebeurt niet snel. Afgelopen jaar hebben er diverse incidenten plaatsgevonden bij de jeugdigen onderling, zoals steekpartijen en andere wapens. Gemeentes die bezuinigen, jeugdhonken die zijn gesloten, zelf groepsvorming verbod uitvaardigen om eventuele agressie te voorkomen. Daardoor gaat de jeugd deels ondergronds en missen we een overzicht van wat er plaats vindt in die groepen. Dat men elkaar aansteken is een feit. Naschoolse opvang die voor veel ouders niet is te betalen, belastingdienst die hun eigen regels erop nahouden waar complete gezinnen zwaar de dupe zijn geworden. Bibliotheken die krimpen door bezuinigen of gesloten worden. Doordat ouders zelfs een dubbele baan hebben om te overleven, gaan er nog teveel kinderen zonder ontbijt naar school. De wethouder jeugd en armoedebeleid drs. Jakobien Groeneveld heeft in een interview in het AD van 16-12-2019 aangegeven wat te gaan doen kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Tijdens onze verkiezings- campagne voor de gemeenteraad 2018 was dit al een item waar we voor gingen, helaas wilde toen de organisaties OPOZ en Unicoz niet aan ons project meewerken omdat met geen onderdeel van een verkiezingscampagne wilde zijn. Helaas moesten deze kinderen gewoon nog 2 jaar wachten op de vermeende hulp, tenslotte zijn er volgend jaar weer 2e kamer verkiezingen. Tijdens de campagne is er een interview met de voorzitter opgenomen, deze is te zien op http://www.direktedemocratienederland.nl/Onze-activiteiten/Multimedia-Pagina/You-Tube-pagina/

Totaal steeg in 2019 het aantal misdrijven in de stad met 6 procent.

 

De burgemeester van Zoetermeer stelt dat in een aantal gevallen de daders bekend zijn. Een groot deel van hen maakt deel uit van een aantal problematische jeugdgroepen.

 
ONZE DEUR

Onze deur staat altijd open voor onze kiezers, u ziet hiernaast een Facebook Pagina waar de pagina van het hoofdbestuur aanwezig is maar ook een pagina van onze afdelingen afzonderlijk, uiteraard kunt u ons via de contact (e-mail) ons ook bereiken. Uw stem moet gehoord worden. Uiteraard kunt u ook lid worden van onze politiek partij. Voor de wettelijke minimale bedrag van 13 euro bent u lid van onze partij.

Direkte Democratie Nederland

Secretariaat: Ravelrode 32

2717 GD Zoetermeer

 Tel: (+31) 610179948

K.v.K. Nummer 68630905

 Secretariaat@direkte-democratie.nl

NL31BUNQ2290826294