Belastingen

 De burger moet steeds meer belasting betalen, het mismanagement die de overheid (zowel landelijk als plaatselijk). Dat merk je aan je verzekeringen, boodschappen en de normale belastingen. De EU slurpt weer meer Nederlandse euro’s naar Brussel toe, die al onze pensioenfonds heeft leeggeplukt, dank zij de grote partijen. Uw en onze appeltje voor de dorst is foetsie, verdwenen om het wanbeleid in Nederland en Brussel te dichten.

Dat moet dus de burger betalen, is het niet voldoende gaan we nog meer onzin beloven en aan de andere kant de prijzen op alles te verhogen, meer belastingen, verhoging btw naar 12%, belastingen op de verzekeringen omhoog. Klinkt dit somber, ja, maar dat hadden we al bij de verkiezingen in gemeenteraadsverkiezingen 2018 naar voren gebracht. Toen werden we als doemdenkers aangemerkt. Jammer genoeg hebben we gelijk gekregen.

 

Voor 2020 zijn de volgende cijfers vrijgegeven door Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar de woonlasten, de Zoetermeerder mag rekenen op de volgende aanslagen:

– Afvalstoffenheffing = € 284

– Rioolheffing = € 109

 

De totale woonlasten (afvalstoffenheffing, onroerendgoedbelasting en rioolheffing samen, huurders betalen geen ozb) bedragen in 2020 in Zoetermeer 376,36 euro voor huurders en 765,78 euro voor huiseigenaren.

(www.ad.nl)

 

Verder halen houders van de Zoetermeerpas vanaf 2020 minder voordeel uit hun pas en wil de gemeente de kosten voor leerlingenvervoer verlagen.

Parkeren op straat wordt duurder wat komend jaar al meteen meer geld in het laatje moet brengen.

(www.ad.nl)

 

 

Hondenbelasting:

De tarieven voor de afvalstoffenheffing zijn:

De percentages OZB voor 2020 en 2019 zijn:

Rioolheffing:

 

Uw aanslag rioolheffing bestaat uit 2 componenten: een vast tarief en een percentage van de WOZ-waarde. Voor 2020 is het vaste tarief € 65,91 en het percentage 0,0178 %. Niemand, behalve grootverbruikers, betaalt meer dan € 242,30 per perceel.

 

U kunt eenvoudig uw rioolaanslag controleren. Vul in onderstaand voorbeeld uw WOZ-waarde 2020 in en volg de berekening.

 

 

U bent gebruiker van een woning met een WOZ-waarde van € 200.000,-.

Wat nou jammer is dat men uitgebreid bezig is om te bezuinigen en zogenaamd bezig zijn voor de Zoetermeerder, de komst van een zwembad die in ons optiek overbodig is en als de gymzaal die gebouwd word. En vooral ook geld doorgeven aan de MDHR (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) met het aanleggen van de Randstadrail die overbodig is, gemeente Zoetermeer die € 1.500.000 moest bijleggen voor een verbinding Rotterdam naar Hoek van Holland, ziet u waar uw geld naar toe gaat. De aanleg van Station Lansigeland-Zoetermeer waar aan de NS (Nederlandse spoorwegen) een bedrag van € 1.500.000 moest betaald worden zodat er een Intercity stopt. Totale overbodige stuk beleid, wat is de meerwaarde van deze actie, maar u betaald het wel. En dan gaat de huidige penningmeester Rosier lopen gillen “We moet bezuinigen”. Ik zou zeggen stop met die onzinnige projecten, we hebben al 3 zwembaden, diverse gymzalen, maar met de randstad naar Rokkenveen is niet mogelijk.
ONZE DEUR

Onze deur staat altijd open voor onze kiezers, u ziet hiernaast een Facebook Pagina waar de pagina van het hoofdbestuur aanwezig is maar ook een pagina van onze afdelingen afzonderlijk, uiteraard kunt u ons via de contact (e-mail) ons ook bereiken. Uw stem moet gehoord worden. Uiteraard kunt u ook lid worden van onze politiek partij. Voor de wettelijke minimale bedrag van 13 euro bent u lid van onze partij.

Direkte Democratie Nederland

Secretariaat: Ravelrode 32

2717 GD Zoetermeer

 Tel: (+31) 610179948

K.v.K. Nummer 68630905

 Secretariaat@direkte-democratie.nl

NL31BUNQ2290826294