Gezondheidszorg


De gezondheidszorg gaat steeds meer achteruit. Men geeft de vergrijzing de schuld. De kosten worden steeds hoger en de kleine man mag het gaan betalen. Ik hoor het CDA nog aangeven in de vorige 2e kamer verkiezingen dat zij voor de afschaffing van de eigen bijdrage zijn, maar bij de eerste stemming hierover in de 2e kamer stemde het CDA tegen afschaffing (kiezersbedrog).

De Direkte Democratie Nederland (DDN) is van mening dat de verzekeringsmaatschappijen een te grote buffer aan het opbouwen zijn die de kleine man betaalt, niet deze maatschappijen, de verzekeringsmaatschappijen hebben een te grote overhead kosten, die de kleine man mag betalen. De farmaceutische bedrijven maken enorme winsten maken, medicijnen beduidend goedkoper kunnen. Verzorgingshuizen die worden gesloten, ouderen moeten langer thuis wonen. Nu denkt u als u dit leest wat heeft dat met gemeentepolitiek te maken, wel ……., alles. De regering heeft diverse gezondheidszaken doorverwezen naar de gemeente. Èèn van van deze onderdelen is de WMO. Wij van Direkte Democratie Nederland (DDN) zijn al een tijd bezig om de juiste bedragen te krijgen omtrent de WMO. De gemeente is sterk bezig de uitgave te beperken, maar volgens een insider wordt de helft van de WMO inkomsten gebruikt voor andere doeleinde. Inwoners van Zoetermeer worden eenvoudig gedwongen een andere weg in te slaan (verhuizen op eigen kosten) om toch gewoon zelfstandig te kunnen blijven wonen. Het is gewoon niet mogelijk als persoon de kosten te dragen op medisch gebied, doordat het rijk zoveel bejaardentehuizen heeft gesloten. Wij van Direkte Democratie Nederland zijn van mening dat de gemeente er alles aan moet doen om zijn inwoners te helpen.

 

Ziekenhuizen die onder de juk van zorgverzekeraars moeten functioneren dat financieel in de problemen komt. Diverse ziekenhuizen die door de financiën hun deuren moesten sluiten en de patiënten (heet tegenwoordig de klant) verder moet reizen om geneeskundige hulp te krijgen. Gaan we richting het feit dat er in de toekomst maar 1 ziekenhuis per provincie alleen de een select groep artsen nog een baan heeft? Daardoor duizenden artsen werkeloos moeten toekijken. Momenteel heeft men 300.000 personeel nodig om ouderen en hulpbehoevende te helpen. En dan ook nog de bedden die ernstig te kort schiet. Het nationale parlement en regering moet de macht bij de zorgverzekeraars weg halen en hun reserves met 50% verlagen dat weer terug vloeit naar de gezondheidszorg. Niet alleen de zorgverzekeraars maar ook de farmaceutische industrie verdienen ook gigantische bedragen, die ook verlaagt kunnen worden dat terug te vloeit naar de gezondheidszorg. Ook de kleine burger die de klappen mogen opvangen.
ONZE DEUR

Onze deur staat altijd open voor onze kiezers, u ziet hiernaast een Facebook Pagina waar de pagina van het hoofdbestuur aanwezig is maar ook een pagina van onze afdelingen afzonderlijk, uiteraard kunt u ons via de contact (e-mail) ons ook bereiken. Uw stem moet gehoord worden. Uiteraard kunt u ook lid worden van onze politiek partij. Voor de wettelijke minimale bedrag van 13 euro bent u lid van onze partij.

Direkte Democratie Nederland

Secretariaat: Ravelrode 32

2717 GD Zoetermeer

 Tel: (+31) 610179948

K.v.K. Nummer 68630905

 Secretariaat@direkte-democratie.nl

NL31BUNQ2290826294