Quote:

Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.

- Johan Cruijff


Stemmen is je stem laten horen en je mening geven, volgens sommige personen is deze manier van stemmen te bekrompen en zelfs een indirekte verkapte verkiezingen. Dat wil zeggen als je partij niet die stemmen krijgt als ze niet de grootste partij is. Nu als je op een kleinere partij stemt de grotere partijen eigenlijk met jou stem de loop op gaat. Geheel is dit niet waar, volgens mij. want de partijen krijgen wel de zetels die ze hebben gekregen van de kiezer, het geldt wel als de partij de kiesdrempel niet haalt. Helaas is dat in ons kiessysteem opgesloten. Ik heb zelfs een idee te horen gekregen dat de kiezer vind dat er op de kieslijst een optie zou moeten staan dat jou stem niet op een aangegeven partij mag gegeven worden, en dat je dit aangeeft tijdens je stem. Is dit een optie, ja wel degelijk, want daar geeft je aan dat je stem zeker niet naar een bepaalde of meerdere partijen gaat, dat is wel DEMOCRATIE.

Maar stemmen is wel een van het hoogste goed die we hebben in onze Democratie,

 

ik kan dan alleen deze oproep doen:
Wat kunt u van ons verwachten?

 Wij verkondigen dat wij een transparanten en open politieke partij zijn. Wel dat gaan we ook doen. Alle leden van onze partij (Direkte Democratie Nederland (DDN)) nemen we op in een Whatsapp account en op het moment dat er een stemming gaat plaatsvinden krijgen ze een bericht binnen op deze Whatsapp. Met dit bericht kunnen ze een E-mail verwachten waarop een code staat van een beveiligde pagina op onze website (deze code is altijd eenmalig) en krijgen ook nog een persoonlijke code om te stemmen (code is ook eenmalig) de beide codes veranderen iedere keer als er een stemming plaats vindt. zo kunnen alleen leden stemmen en geen buitenstaanders. Buitenstaanders krijgen ook wel hun kans, maar hier kom ik later op terug. De bedoeling is dat er een kiescommisie wordt gevormd buiten het bestuur om, deze commisie zal per aantal van 3 de stemming uitvoeren, en het bestuur krijgt daarb geen inspraak in. Het bestuur krijgt alleen de uitslag van de stemming, dit gelijkertijd met de Whatsapp bericht met de uitslag. De uitslag van de stemming wordt ook op onze website geplaatst. 

Buitenstaanders worden ook om hun mening gevraagd, alleen deze stemming is op een andere pagina en open voor een ieder, alleen kun je hier ook maar 1 keer je stem uitbrengen. de uitslag telt niet mee voor de stemming in de partij, maar wij zullen wel de uitslag altijd bekijken en ook op onze website plaatsen. Indien een stemming binnen een gemeente plaats vind kunnen alleen inwoners van die gemeente op de beveiligde pagina's toegang worden geschaft. 

Nu gaan we ervan uit dat niet iedereen die lid is van onze vereniging  aanwezig kan zijn op een Algemene Leden Vergadering (ALV) dan vinden wij dat zij ook hun stem moeten kunnen uitbrengen bij verkiezing van bestuursleden en belangrijke zaken binnen de partij. Ook hier gaan we digitaal stemmen, dat mensen ook tijdens de ALV hun stem digitaal kunnen uitbrengen op een kandidaat of een beslissing. Alleen diegene die niet in het bezit zijn van een smartphone kunnen dit aangeven bij het bestuur of kiescommisie, en wij zorgen dat deze persoon alsnog digitaal kan stemmen. 

De bedoeling is ook dat mensen die niet aanwezig kunnen zijn op een ALV deze ook kunnen volgen per SKYPE, maar dit laatste is nog in onderzoek over de haalbaarheid.

 

Heeft u hierover soms opmerkingen of ideeën over, laat het ons weten via een mailHieronder ziet u 3 optie, de eerste in een pagina van polls, hier zullen wij aan iedere bezoeker om een mening vragen. u ziet direkt de uitkomst van de poll zoals die op dat moment wordt aangegeven door de stemmer. U kunt 1 keer per poll stemmen, er zit een ingebouwde beveiliging zodat u niet meerdere keren kunt stemmen. De 3e optie is voor de leden van de vereniging "Direkte Democratie Nederland"(DDN), en die in Zoetermeer wonen als wij in de gemeente-raad zitten van Zoetermeer. Dan mogen de Zoetermeerse leden mee stemmen over zaken binnen de gemeenteraad.

Tevens zullen we de 2e optie een poll plaatsen met dezelfde vraag als bij optie 3 om te kijken hoe de overeenkomst gaat zijn. Wij hopen dat iedereen hier aan mee gaan werken.

ONZE DEUR

Onze deur staat altijd open voor onze kiezers, u ziet hiernaast een Facebook Pagina waar de pagina van het hoofdbestuur aanwezig is maar ook een pagina van onze afdelingen afzonderlijk, uiteraard kunt u ons via de contact (e-mail) ons ook bereiken. Uw stem moet gehoord worden. Uiteraard kunt u ook lid worden van onze politiek partij. Voor de wettelijke minimale bedrag van 13 euro bent u lid van de partij. U ontvangt dan minimaal 1 x per 2 maanden onze nieuws brief waar we alle soorten politiek zullen bespreken en u kunt daar uiteraard ook een bijdrage aan leveren.


Direkte Democratie Nederland

Secretariaat: Ravelrode 32

2717 GD Zoetermeer

 Tel: (+31) 610179948

K.v.K. Nummer 68630905

 Secretariaat@direkte-democratie.nl

NL31BUNQ2290826294