Brenda en Siem


Iedereen een Maaltijd

 

Welkom bij stichting Iedereen een Maaltijd – omdat iedereen een lekkere, gezonde maaltijd verdient! Iedereen een Maaltijd is ontstaan doordat wij uit ervaring ontdekten dat het helaas nog voorkomt dat mensen geen mogelijkheid hebben om een gezonde maaltijd te nuttigen. Dit kan zijn door ziekte, onmacht, werk, onwil of geldgebrek.

Wij proberen te zorgen dat iedereen toch de kans krijgt een maaltijd te krijgen, wij geven noodmaaltijden uit aan mensen die door omstandigheden geen geld hebben om een gezonde maaltijd te kopen. Daarnaast proberen wij uit te zoeken waar het misgaat, door ons brede netwerk in te schakelen, en zo de mensen een lichtpuntje en hopelijk de motivatie weer te geven om de problemen aan te pakken. In de tijd dat u werkt aan oplossingen, helpen wij (tijdelijk) met de warme maaltijd. Ook is het mogelijk een maaltijd te kopen bij ons, de opbrengst na aftrek van de kosten wordt gebruikt om nieuwe noodmaaltijden te kunnen maken.

Binnenkort start, ons project: samen eten met een beetje meer. Hier komen mensen een door ons gemaakte maaltijd bezorgen opwarmen mee eten en daarna samen de afwas doen, een plantje water geven of een wasje ophangen, even de kleine extra’s die soms alleen niet gaan, houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws!

Bij Iedereen een Maaltijd kan iedereen dus een maaltijd bestellen, werkelijk iedereen, want zonder u, kunnen wij geen noodmaaltijden aanreiken. Momenteel werken wij in Zoetermeer en directe omgeving, maar hopelijk kunnen we in de toekomst meer mensen bedienen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen een maaltijd heeft!

Vanaf januari 2017 zijn wij in ons mooie Zoetermeerse Woonhart gestart met koken en bedienen wij u heel graag in de bijbehorende lunchroom.
Voor koffie met  gebak, broodjes, soep, salades of schotels en uiteraard alles vers en huisgemaakt kunt u bij ons terecht! Ook afhalen is natuurlijk mogelijk.
Onze vrijwilligers bedienen u graag, wel kan het zijn dat zij een beperking hebben, waardoor het iets langer kan duren. Op de vrijdagavonden organiseren wij iets gezelligs, dan bent u ook van harte welkom!
In de kast staan bordspellen klaar, deze mag u natuurlijk gewoon gebruiken, en in de kinderhoek vermaken de kleintjes zich perfect!Dinsdag ochtend op 27 febr. 2018 stonden we met ons goed fatsoen bij een geweldige zaak met een vrouw die Brenda heet. 

Wij van de Direkte Democratie Nederland mochten de vrouw (met een hart van goud) helpen met het vullen van tassen met boodschappen voor mensen die net teveel verdiende (soms maar 2 euro) en daarom buiten de voedselbank vallen.

Stichting  "Iedereen een maltijd" vind ook daadwerlijk dat iedereen een maaltijd moet kunnen krijgen. Met volle

moed gingen we de tassen vullen, die zeer rijkelijk gevuld werden. Om 10 uur stapte de eerste gegadigde binnen om

haar boodschappen op te halen. Wij van DDN hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om met de mensen in nood te praten en vooral luisteren wat deze goede mensen tegen kwamen in het dagelijks leven. We kregen behoorlijke slechte verhalen te horen over hoe deze mensen door de regering maar ook door onze gemeente zwaar in de steek zijn gelaten. De vele personen die wij gesproken hebben, hebben ons op een plezierige manier geholpen om onze kennis

te verruimen waardoor wij van DDN meer inzicht hebben gekregen in de armoede in Zoetermeer.

 

Wij van Direkte Democratie Nederland gaan ook in de toekomst samen met Brenda en Stichting "Iedereen een maaltijd" hier een vervolg aan geven, en mensen in nood proberen te helpen.ONZE DEUR

Onze deur staat altijd open voor onze kiezers, u ziet hiernaast een Facebook Pagina waar de pagina van het hoofdbestuur aanwezig is maar ook een pagina van onze afdelingen afzonderlijk, uiteraard kunt u ons via de contact (e-mail) ons ook bereiken. Uw stem moet gehoord worden. Uiteraard kunt u ook lid worden van onze politiek partij. Voor de wettelijke minimale bedrag van 13 euro bent u lid van de partij. U ontvangt dan minimaal 1 x per 2 maanden onze nieuws brief waar we alle soorten politiek zullen bespreken en u kunt daar uiteraard ook een bijdrage aan leveren.


Direkte Democratie Nederland

Secretariaat: Ravelrode 32

2717 GD Zoetermeer

 Tel: (+31) 610179948

K.v.K. Nummer 68630905

 Secretariaat@direkte-democratie.nl

NL31BUNQ2290826294